Zonguldakın Çaycuma ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce arıcılık kursu açıldı. Kursa katılan üreticilere arıcılıkla ilgili teorik ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Zonguldak’ta arıcılık kursu açıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Çaycuma İlçe Müdürlüğü’nce Derecikören köyünde 100 kovanlık alanda, 37 kursiyere uygulamalı eğitim verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Müdürü Necmi Çelik, kursu ziyaret etti.
İl Müdürü Necmi Çelik ziyarette, kursla ilgili ve ildeki arıcılık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
İl Müdürü Çelik, beşikten mezara eğitim felsefesiyle Bakanlığın ilk görevlerinden biri olan eğitim çalışmasıyla 37 arıcının Halk Eğitim Merkezi ve il müdürlüğünün veteriner hekim ve ziraat mühendisleri tarafından eğitildiğini söyledi.
Zonguldak’ta kayıtlı 25 bin adet kovan bulunduğunu, bu kovanlardan yaklaşık 330 tona yakın kestane balı alındığını belirten Çelik, 30 bine yakın da kayıtsız kovanların olduğunu kaydetti. Çelik, kayıtlı olmayanla birlikte arılı kovan sayısının 30 bin kovan ve bal üretiminin de350 ton olarak tahmin edildiğini ifade etti.
Arıcı Hasan Kalpaklı ise, 100 kovan sahibi olduğunu ve uzun zamandır arıcılık işiyle uğraştığını belirterek, uygulanan eğitim seminerleri sayesinde Çaycuma ve çevre yerlerde arıcılığın daha ilerleyeceğini kaydetti.
Kursta uygulamalı ve teorik eğitimler veren ziraat mühendisi Murat Salur ise, “Halk Eğitimde 37 kursiyer ile kursa başladık ve kurslara devam ediyoruz. Yoğun ilgi ve katılım oldu. Kursta teorik uygulamanın yanı sıra pratik uygulamayı ara ara olmak kaydıyla devam ediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iftar programında...
Devamını Oku ->
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı, yabancı türlerle mücadelenin etkin...
Devamını Oku ->
Kahramanmaraş’ta “Türkiye'nin Depremden Etkilenen Bölgelerinde...
Devamını Oku ->
Hayvancılık sektörü yeni ırklarla gelişiyor. Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 6 şubat depremlerinden...
Devamını Oku ->
IPARD programı projelere, projeler de yatırıma dönüşmeye devam...
Devamını Oku ->
Dünya Sulak Alanlar Günü’nde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim...
Devamını Oku ->