2 bin keklik doğaya salındı

08 August Wednesday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın nesli tehlikede olan türlerin sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri Kırklareli’nde 2 bin çil kekliğini doğaya bıraktı.
2 bin keklik doğaya salındı Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatını koruma ve devamlılığını sağlama görevini sürdürüyor. Bakanlığa bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP hayvanların sayısını arttırmak için doğaya salımlar yapıyor.

“Türlerin artması için Devlet olarak çalışıyoruz”

Son salım Kırklareli’nde gerçekleşti. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in de katıldığı salımda 2 bin çil kekliği tabiata salındı. Bilgin “Doğada çeşitli nedenlerle nesilleri yok olmaya yüz tutmuş hayvan türlerinin artması için devlet olarak çalışıyoruz. Bundan sonra doğadaki hayvanlarımız ile mutlu ve mesut bir şekilde yaşayacağız.” dedi.

DKMP Kırklareli Şube Müdürü Murat Deniz yanlış ilaçlamanın doğaya zararlarına dikkat çekerek “Bu hayvanların çoğu avlanarak değil bilinçsiz kullanılan tarım ilaçlarından dolayı hayatlarını kaybetti. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Ayrıca bu bölgede 3 yıl avlanma yapılmayacak. Keklik salım sahamızı, özellikle Bulgaristan sınırını seçtik. Canı sıkılan, bunalan keklikler sınırı geçebilecek." İfadelerini kullandı.
 
keklik Kırklareli doğa koruma DKMP