Düzce Akçakocalı bir makine mühendisi, Toplar Döver adını verdiği fındık toplama makinesi icat etti. Bir günde 30 işçinin toplayabileceği fındığı toplayan Toplar Dövere üreticiler büyük ilgi gösteriyor.
Bir makine mühendisinin geliştirdiği fındık toplama makinesi, bir günde 30 işçinin toplayabileceği kadar fındık topluyor.
Düzce Akçakoca'da yaşayan makine mühendisi Mahir Denizgez, işçi bulmakta yaşadığı sıkıntılar ve işçi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle uzun süren çalışmaların sonunda geliştirdiği makine vakum yöntemiyle fındık topluyor.
Meraklı makine mühendisinin "Toplar Döver" adını verdiği makine, bağlandığı traktörden aldığı güçle vakum uygulayarak, hortum aracılığıyla topladığı fındıkları toprak ve dal parçalarından ayrıştırarak çuvala dolduruyor. Bir günde 7,5 dönüm arazideki fındığı toplayabilen makine, 30 işçinin yapabileceği işi tek başına yapıyor.
Daha önce geliştirdiği makinenin sadece fındık toplama özelliği bulunduğunu söyleyen Makine Mühendisi Denizgez,"Toplar Döver" adını verdiği makinenin ise hep toplama hem de ayıklama özelliğinin bulunduğunu söyledi.
Patent için başvurusu yapılan 'Toplar Döver' 8 bin liraya satılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->