5. Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ilgi yoğundu

24 September Monday, 2018
İç Anadolu Bölgesi'ne hitap eden 5. Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı 3 günde yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı. Katılımcılar son teknoloji traktörlerle yakından ilgilendi. 75 firma stant açtığı fuar buzağı ve koç yarışmalarıyla renklendi.
5. Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ilgi yoğundu Haber: Kırşehir İl Enformasyon
 
Kırşehir’de beşincisi düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bölge çiftçilerini son teknoloji traktör ve tarım ürünleriyle buluşturdu.

Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Şahin, kentin tarım ve hayvancılık sektörlerinde Türkiye'nin önemli illeri arasında yer aldığına dikkati çekti.

Modern tekniklerle yapılan tarımı yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirten Şahin, “Artık ilimiz tarım alanındaki mekanizasyonu takip ediyor. Çiftçilerimize bakanlığımızın desteklemelerinden faydalanarak ihtiyaçları olan makine ve ekipmanları almalarını tavsiye ediyorum. Biz artık modern çağdaş bir tarım yapmak zorundayız.” dedi.

Çok Amaçlı Teşhir Alanı'nda düzenlenen fuarda, Kırşehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından buzağı ve koç yarışması yapıldı.

Fuar kapsamında, Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri 3 gün boyunca tarım ve hayvancılıkta üretim ve kaliteyi artırma yöntemleriyle bakanlık destekleri konularında seminerler verdi.
 
Kırşehir Tarım ve Hayvancılık Fuarı Tarım ve Orman Bakanlığı