58 yıllık pamukçuluk öyküsü

05 October Friday, 2018
Adana'da, 12 yaşında ailesiyle başladığı pamuk üretimini babasının vefatından sonra kendisine kalan topraklarda sürdüren 70 yaşındaki Hasan Aslan 58 yıldır "beyaz altından" vazgeçmiyor.
58 yıllık pamukçuluk öyküsü 40 dereceyi geçen sıcaklıklarda yapılan hasadı, zahmetli toplanması ile pamuk hasadı zorlu hasat türleri arasında. Pamuk Adana’da pek çok ailenin de gelir kapısı. Karataş’ta Bahçe Mahallesi'nde, bereketli Çukurova topraklarında babadan kalma çiftçilik mesleğini sürdüren Hasan Aslan’da onlardan biri. 

Adana'da, 12 yaşında ailesiyle başladığı pamuk üretimini babasının vefatından sonra kendisine kalan topraklarda sürdüren 70 yaşındaki Aslan 58 yıldır "beyaz altından" vazgeçmiyor.  Aslan çocukluğundan beri teknolojinin geliştiğini belirterek “Pamuk aynı bebek gibi bakımı olan bir ürün. Teknoloji gelişse de bakımı hala zor.” dedi.
Aslan sözlerini prim desteği nedeniyle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve diğer yöneticilere teşekkür etti.
 
adana pamuk hasat