Afyonkarahisar'da çiftçiler yarıştı

06 June Monday, 2022
Afyonkarahisar'da "4. Ulusal Tarım Günleri" ve "2. Ulusal Kiraz Çalıştayı" kapsamında çiftçiler arasında bilgi yarışması düzenlendi. Sultandağı ilçesindeki organizasyonda kıyasıya yarışan çiftçilere; gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorular yöneltildi. Yarışma sonunda dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi.
Afyonkarahisar'da çiftçiler yarıştı Afyonkarahisar'da 17 ilçeden birer çiftçinin katıldığı bilgi yarışması düzenlendi. Sultandağı İlçesinde düzenlen 4. Ulusal Tarım Günleri ve 2. Ulusal Kiraz Çalıştayı kapsamında yapılan yarışmada çiftçilere gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili sorular yöneltildi.

Yarışmaya Dinar ilçesinden katılan çiftçi birinci, Bolvadin'den katılan ikinci, Sultandağı'ndan katılan üçüncü oldu. İlk üç dereceye girenlere tam, yarım ve çeyrek altın hediye edildi. Ayrıca, yarışmaya katılan bütün çiftçilere, fidan ve çeşitli hediyeler verildi.

Afyonkarahisar Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Sultandağı'nın Afyonkarahisar kirazı anlamında en önemli ilçe olduğunu söyledi.

Yılda yaklaşık 30 bin ton kiraz üretildiğini belirten Acar, "Sultandağı'nda her yıl kiraz şenlikleri veya benzeri etkinlikler düzenliyorduk. Bu yıl da 3 günlük bir etkinliğimiz oldu." dedi.

Acar, bugün de 17 ilçedeki çiftçilerin katıldığı yarışmayı düzenlediklerini dile getirerek, "Diğer ilçelerdeki çiftçilerle Sultandağı'ndaki çiftçileri kaynaştırmış olduk. Hem de çiftçiler açısından bir etkinlik oldu." diye konuştu.
afyonkarahisar sultandağı dinar bolvadin bilgi yarışma çiftçi