Ağrı'da kurbanlık sevkiyatı başladı

24 July Wednesday, 2019
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Ağrılı besicilerin büyük emek vererek yetiştirdiği kurbanlıklar, ülkenin dört bir köşesinde kurulan hayvan pazarlarına gönderilmek üzere satışa çıkarıldı.
Ağrı'da kurbanlık sevkiyatı başladı  Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Her yıl binlerce büyük ve küçükbaş hayvanın ülkenin dört bir yanına gönderiliyor.

 Öte yandan, Ağrı’dan Batı illerine sevkıyatı yapılan kurbanlıkların satışları da bayram sabahına kadar devam edecek.

  Ağrı’da yıllardır besicilik yapıp, Kurban Bayramı öncesi Türkiye’nin birçok iline kurbanlık hayvan satan besicilerden Remzi Aslan, hayvan fiyatlarında bu yıl düşüş yaşandığını ifade ederek, "Bu yıl piyasa biraz durgun. Ben çok uzun yıllardır hayvancılık yapıyorum. Her Kurban Bayramı öncesi Ankara, İstanbul, İzmir gibi illere bayrama yaklaşık 20 gün kala hem büyükbaş hem küçükbaş hayvan gönderiyorum. Geçen yıl fiyatlar uygundu. Bizi kurtarıyordu. Ancak bu yıl biraz düştü. Yetiştirdiğimiz malın değerini alamıyoruz. Daha hiç Batıya hayvan gönderemedik. Ancak göndereceğim. Umarım istediğimiz gibi olur. Yaptığımız ticaretten zarar etmemeyi umuyoruz. Ama piyasalar çok durgun” dedi.

  Ağrı’da hayvancılığın önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade edenbesici Abdulhalik Özden ise bütün besicilerin ümidini Kurban Bayramı’nda satılacak mallara bağladığını söyledi. 
 
ağrı kurbanlık kurbanpazarı kurbanfiyatları