Ahıskalılar seradan ilk mahsulü aldı

11 July Thursday, 2019
Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde Ahıskalı Türkler için yapılan 50 adet toplam 80 bin metrekare alana sahip seralarda ilk hasat yapıldı.
Ahıskalılar seradan ilk mahsulü aldı Savaş döneminde Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıskalı Türkler kurulan seralarda üretim yapıyor.
Salatalık, biber, domates, patlıcan gibi birçok çeşidin bulunduğu seralarda toplam 2 bin 500 ton ürün alınması hedefleniyor.
Üzümlü ilçesinde yaptırılan seralarda hasadın başlaması dolayısıyla bir program düzenlendi.
Törende konuşan Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı " İlçemize yerleştirilen Ahıskalı Soydaşlarımız, kendi ayakları üzerinde durmak ve istihdam sağlamak için ilçemizin tarım yönünde faaliyet gösterdiğinden dolayı seracılık yapıyorlar. Bu seracılık faaliyeti hem ilçe ekonomisi hem de Ahıskalı soydaşlarımız için büyük bir öneme sahip” dedi.
Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar da sera yapımına değinerek uzun bir uğraşların sonunda seraların tamamlandığını ve artık ekonomiye kazandırıldığını açıkladı.
Seralarda 50 Ahıska Türkü ailesine iş imkânı verilerek Erzincan üretimine de büyük katkı sağlandığına değinen Erzincan Valisi Ali Arslantaş, üretimi her yıl arttırmayı hedeflediklerini belirtti.
Arslantaş, “Emeklerimizin meyvelerini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlk projeyi uyguladığımızda dere yatağı olması gerekçesiyle burada sera olmaz denilen yerde 80 bin metrekare sera inşa ettik ve bugün hasadına başladık. Tam da bakarsan bağ olurun hikayesini görüyoruz burada. Kısmet olursa burada sera sayımızı artırarak diğer vatandaşlarımız için de iş imkanı sağlamayı düşünüyoruz.” dedi. Törenin ardından seralardan salatalık, domates toplayan misafirler ürünlerin tadına da baktı.
 
 
erzincan sera hasat