Amasya’da domates ekimi başladı

22 March Monday, 2021
Türkiye’nin önemli domates üretim merkezlerinden olan Amasya’da binlerce domates fidesi toprakla buluştu.
Amasya’da domates ekimi başladı Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirilip ‘Karadeniz Bölgesi'nin sebze üssü’ olarak adlandırılan Amasya’da binlerce domates fidesi toprakla buluştu.

Yeşilırmak’ın kıyısındaki verimli arazisi seralarla kaplı Aksalur köyünde çiftçiler havaların ısınmasının ardından toprağı işleyip domates dikimine başladı. Lezzeti ve kalitesiyle sofraların değişmez ürünü olan domatesin ilk fideleri toprakla buluştu. Maliyeti ortalama 5 lirayı bulan domates fideleri büyük emeklerle gelişip haziran ayından itibaren hasat edilerek sofralarda yerini almaya başlayacak.

Yurdun dört bir yanına ürün gönderdiklerini belirten Aksalur Köyü Muhtarı Ahmet Şilli, “Ülke ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz.” dedi. 

Türkiye’nin en kaliteli domateslerinin yetiştirildiği ve ‘Karadeniz Bölgesi'nin sebze üssü’ olarak adlandırılan Amasya’da binlerce domates fidesi toprakla buluştu.

Yeşilırmak’ın kıyısındaki, verimli arazileri seralarla kaplı olan Aksalur köyünde fide ekimine başlandı. Köydeki üreticiler havaların ısınmasının ardından toprağı ekim için adeta ilmek ilmek işledi.

Türk mutfağının vazgeçilmez öğelerinden domatesin ildeki hasadı haziranda başlayacak.
amasya domates fide dikim