Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürlüğü tarafındandüzenlenen"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması Amasya İl Finali, Saraydüzü Kışla binasında yapıldı.
Yarışmaya Amasya Vali Yardımcıları Hakan Kılıçkaya ve Suat Seyitoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdür Cahit Gülbay, kurum ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte çiftçiler katıldı.
Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kılıçkaya, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde kadınların el emeği ve göz nuruyla yaptıkları çalışmalardan oluşan "Kadının El Emeği" sergisini düzenlediklerini kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Amasya İl Müdürü Cahit Gülbay ise, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla Bakanlığın her yıl 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bilgi ve Proje Yarışması'nı düzenlediğini vurguladı.
Yarışmada, merkez ilçe Ovasaray köyünden Dilek Çeker birinci oldu. Dilek Çakar, Gümüşhane'de yapılacak bölge finalinde Amasya'yı temsil edecek.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->