İç Anadolu'da havaların güzel geçmesi sebebiyle hasat dönemi erken başladı. Hasattan elde edilen hububat verimi ise çiftçinin yüzünü güldürdü.
İç Anadolu'da yılın ilk hasadı verimli geçiyor. İç Anadolu bölgesindeki 11 ilde 43 milyon 766 bin 560 dekar arazide tarımsal faaliyet yapıldığını söyleyen Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, arazilerin yarıdan fazlasında hububat ekildiğini ifade etti.
16 milyon 602 bin 887 dekar alanda buğday, 6 milyon 750 bin 451 dekar alanda da arpa üretildiğini belirten Gamzeli, "İç Anadolu bölgesinde hasat, geçtiğimiz yıl temmuz ayında başladı. Bu yıl ise havaların iyi gitmesi nedeniyle hasat öne çekildi. İlk hububat hasadından güzel verim alındı. Rekolteden umutluyuz. İnşallah hayırlı bir yıl geçer" dedi.
Ayrıca Toprak Mahsulleri Ofisinin alımları daha erken yapmasını beklediklerini vurgulayan Gamzeli, bu yıl buğday alım ve satım fiyatlarının birlikte açıklanmasının üreticiler tarafından memnuniyetle karşıladığını söyledi.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->