Nevşehirde bir girişimci tarafından geçtiğimiz yıl kurulan serada, topraksız domates üretimi gerçekleştiriliyor. Toprak yerine perlit madeninin kullanıldığı serada yetişen salkım domatesler, topraklı tarımda yetişenlere göre daha sağlıklı ve lezzetli.
Nevşehir'de bir girişimci tarafından geçtiğimiz yıl kurulan serada, topraksız domates üretimi gerçekleştiriliyor. Toprak yerine perlit madeninin kullanıldığı serada yetişen salkım domatesler, topraklı tarımda yetişenlere göre daha sağlıklı ve lezzetli.
Nevşehir'in Sulusaray beldesinde Modern Seracılık kapsamında bitkisel üretim faaliyetinde bulunmak isteyen Yılmaz Katlı adlı girişimci, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programından yararlanarak topraksız tarım sera tesisi yaparak domates üretimine başladı.
8 dekar alanda yıllık yaklaşık 250 ton salkım domates üretimi gerçekleştirilen serada toprak yerine poşetler içerisinde perlit madeni kullanılıyor. Her bir poşet içerisine 4 ayrı domates fidesi dikilirken sulama ve gübreleme işlemleri ise bilgisayar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.
Sera sahibi Yılmaz Katlı, 1999 yılında seracılık üzerine mesleki eğitimini tamamladıktan sonra Japonya'da topraksız tarım konusunda incelemelerde bulunduğunu kaydetti.
Bu sistemden çok etkilendiğini ve yaşadığı şehirde böyle bir sera kurmaya karar verdiğini ifade eden Katlı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan aldığı hibe sayesinde bu işe soyunduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıl kurduğu seradan bu yıl ilk hasadı gerçekleştirdiğini belirten Katlı, topraklı tarıma göre topraksız tarım en az 4 kat daha verimli olduğunu sözlerine ekledi.
Siirt’te buğday hasadı şenlikle başladı. Kentte buğday üretiminin...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Kırsal Dezavantajlı Alanlar...
Devamını Oku ->
Kastamonu'da lise öğrencileri, atık ve doğadan topladıkları...
Devamını Oku ->
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün, “Altındaneler Toprakla...
Devamını Oku ->
Mardin'de orman yangınlarıyla mücadele ve ormancılık...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi"nin hibe desteğinden...
Devamını Oku ->
İzmir’in Seferihisar ilçesinde üretilen yavru sazan balıkları, iç...
Devamını Oku ->
İzmir Kınık Organize Tarım Bölgesi'nde oluşturulacak yüksek...
Devamını Oku ->