Çanakkale'de, bir balıkçıda ele geçirilen ve yasal av boyu 20 santimetrenin altında olan çinekoplara el kondu
Çanakkale'de, bir balıkçıda ele geçirilen ve yasal av boyu 20 santimetrenin altında olan çinekoplara el kondu.
Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleri, Çanakkale Boğazı ile Kuzey Ege'de yasal boyutunun oldukça altında avlanan çinekopların Çanakkale Balık Hali'ne getirildiği yönündeki ihbarı değerlendirdi.
Balık boylarını ölçmek için özel olarak hazırlanan metreyle bir araç içinde bulunan ve yasal avlanma boyu 20 santimetre olan çinekopların boylarını ölçen ekipler, yaptıkları incelemede, söz konusu balıkların uzunluklarının standardın altında olduğunu belirlendi.
Ekipler, el koydukları balıkları Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ait buzhanede muhafaza altına aldı.
İl Müdürlüğü yetkilileri, balıkların ele geçirildiği balıkçıya yasal işlem yapılacağını belirterek, Türkiye karasularındaki balık popülasyonunun artması ve tür kayıplarının önlenmesi için gerçekleştirilen denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini kaydetti.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->