98 teknik elemana süne mücadelesi konusunda eğitim verildi
Buğdayın kalitesini ve ekmeklik vasfını bozan, verimini düşüren "süne" ye karşı Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.
Bu kapsamda harekete geçen Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 9 ilçede 98 teknik elemandan oluşan 22 ekip görevlendirdi.
Söz konusu 98 teknik personel, İzmir Bornova Zirai Mücadele Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden uzmanlarca hizmet içi eğitime tabi tutuldu. Eğitim toplantısında 2011 yılı çalışmalarında yaşanan sıkıntılar masaya yatırılarak, 2012 yılında alınması gereken tedbirler tek tek belirlendi.
Çanakkale'de son yıllarda süneyle mücadele çalışmaları sayesinde gıda sanayinin istemiş olduğu yüzde 2'lerdeki süneli emgi oranları yüzde 1'lere kadar düşürüldü.
Türkiye’de her geçen gün yaygınlaşan topraksız tarım...
Devamını Oku ->
"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" aile...
Devamını Oku ->
Sivas'ın Şarkışla ilçesinde şap hastalığı nedeniyle kapatılan...
Devamını Oku ->
Osmaniye'de tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun...
Devamını Oku ->
Ege Bölgesi’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Bafa...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->