Ankara'da yeni tohumlar tarla günüyle tanıtıldı

23 June Thursday, 2022
Tarım ve orman Bakanlığı'na bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü geliştirmiş olduğu tohumları Tarla Günü’nde vatandaşlara tanıttı. Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün Gölbaşı tesislerinde yapılan etkinliğe Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil de katıldı. Pakdil, tohumculukta araştırma-geliştirmenin önemini vurguladı.
Ankara'da yeni tohumlar tarla günüyle tanıtıldı
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğünce (TAGEM) geliştirilen tohumlar tarla günü etkinliği ile halka tanıtıldı.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü TARM’ın araştırma uygulama çiftliğinde yapılan etkinliğe Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil de katıldı.

Tesisin araştırma geliştirme faaliyetlerindeki başarısına dikkat çeken Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, burada yapılan çalışmaların Türk tarımını geleceğe hazırladığını söyledi. Geliştirilen tohumların, toprak, su gibi sınırlı kaynakları daha verimli kullanacağını ifade eden Pakdil, “3 kıtanın kesişme noktası olan bu coğrafya tek başına Avrupa’dan daha fazla çeşide sahip. Bunun korunması için yapılan çalışmalar, koruma sağlamak önemli bir husus.” dedi.

Tarla Günü’nde konuşan Ankara Valisi Vasip Şahin de “Valiliğimiz İl Tarım ve Orman Müdürlüğü aracılığı ile üreticilerimizin daha fazla kazanması için gereken çalışmaları sürdürüyor. Tabi verimdeki artışın sağlanması için sertifikalı tohum kullanılmalı. Biz bunu üreticilerimize sürekli tavsiye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmacılardan TAGEM Genel Müdürü Metin Türker de özel sektörle de araştırma geliştirme çalışmaları yürüttüklerini belirti.

Konuşmaların arıdan protokol üyeleri deneme ekim sahalarını gezdi, hasada hazır ürünler için biçerdöver direksiyonuna geçti.
 
 
ankara gölbaşı tarım orman araştırma geliştirme tagem buğday