Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürlüğü, yaklaşan hasat öncesi biçerdöver operatörlerinin belge alması için eğitim seferberliğine başladı. Polatlıda düzenlenen eğitimlerin sonunda yapılan sınavda başarılı olan operatörlere İş Makinesi Biçerdöver Operatör Belgesi törenle verildi.
Haber: İsa YILDIRIM
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürlüğü, yaklaşan hasat öncesi biçerdöver operatörlerinin belge alması için eğitim seferberliğine başladı.
Polatlı'da düzenlenen eğitimlerin sonunda yapılan sınavda başarılı olan operatörlere "İş Makinesi Biçerdöver Operatör Belgesi" törenle verildi.
Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, muhtarlar ve biçerdöver operatörleri katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, hububatta büyük ekonomik kayıplara neden olan dane kaybı konusuna değinerek, Ankara'da yaklaşık 1,5 milyon ton buğday üretimi olduğunu ve geçen sene dane kaybının yüzde 1,2 seviyesinde kaldığını kaydetti. Temel, bu eğitimlerle bu kaybın önüne geçmek istediklerini ifade etti.
Biçerdöver operatörlerinden eğitimde öğrendiklerini harfiyen uygulamalarını isteyen Temel, hasat sırasında sıkı denetimler yapılacağını belirterek biçerdöver operatörlerini yavaş ve alçaktan biçim yapmaları konusunda uyardı.
Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu ise, Polatlı'da köylerin gruplara ayrılarak köylerde, ortak işleme ve paketleme tesisleri kurulacağının müjdesini vererek bu kışı eğitimlerle geçirdiklerini belirtti.
Törenin sonunda sınavda başarılı olanlara sertifikaları verildi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->