Antalya’da yaylacılara kış, turistlere yaz var

29 May Wednesday, 2019
Antalya’da kar engeline takılan yaylacılara müjde. Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaylalara ulaşıma açmak için başlattığı çalışmalarda sona gelindi. 14 Mayıs’tan beri süren çalışmalar da belediye yer yer 10 metreyi bulan kar kütleleri yoldan kaldırıldı.
Antalya’da yaylacılara kış, turistlere yaz var Denizin maviliği karın beyazlığı ile buluştuğu Antalya’da yaylacılar kar nedeniyle yaylaya çıkamamıştı. 14 Mayıs’tan bu yana karla mücadelede sona gelindi.
Antalya Büyükşehir Belediyesinin Akseki'nin 2 bin 500 metre rakımlı Göktepe ve Gündoğmuş ilçesinin 2 bin metre rakımlı Söbüçimen yaylalarında yer yer 5-10 metreyi bulan karla kaplı yolları göçerlerin ulaşımına açmak için başlattığı çalışmalar tamamlanmak üzere.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerden sorumlu Başkan Danışmanı İsa Akdemir’in yazılı açıklamasında “Ekiplerimiz yaylaların ara yollarında çalışmaya devam ediyor. Göçerlerin şu anda yaylaya çıkması için önünde herhangi bir engel yok. Rahatlıkla yurtlarına ulaşabilirler. Ara Yayla yollarını açma çalışmalarımız sürüyor. Çalışmalarımızı bu hafta sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.
Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası’nı Muğla’ya bağlayan yolarda da çalışmalara Muğla Seydikemer Belediye’si tarafından devam ediyor.
 
Antalya sahil kar yayla