Antalyanın Kumluca İlçesi Karacaören köyünde yağmur sonrası meydana gelen sel nedeni ile birçok serayı su bastı.
Antalya'nın Kumluca İlçesi Karacaören köyünde yağmur sonrası meydana gelen sel nedeni ile birçok serayı su bastı.
Şiddetli yağmur bazı bölgelerde sele neden olurken, soğuk hava da seraları donmaya maruz koydu. Antalya'nın Kumluca İlçesi Karacaören Köyü Karabük Mahallesinde sel ile birlikte sürüklenen molozlar seralara doldu. Seralardaki ürünler zarar görürken, camları kırıldı, plastik örtüleri parçalandı. Kumluca ilçesine bağlı Karacaören Köyü ile birlikte çevre köylere de yağan yağmur, Çaltı, Karacaağaç, Kuzca, Büyükalan ve Yenikışla Köylerine ulaşımı da kötü etkiledi.
Yağan şiddetli yağmurun ardından soğuk hava nedeni ile seraların dona maruz kaldığından yakınan vatandaşlar 1 dekar serada 4 adet sobanın sabaha kadar yakılmasına rağmen ısıyı sıfırın altında 2,5 dereceye çıkarabildiklerini söylediler. Zarar gören üreticilerden, Mehmet İncediş, Hüseyin İncediş, Yusuf Gülez, Sezai Türkoğlu havanın dışarıda - 7,5 olduğunu belirterek, ürünlerinin soğuktan etkilenmemesi için sabaha kadar soba yakıp nöbet tutuklarını söyledi. Bu tedbirlere rağmen pek çok üreticinin don olayından etkilendiğini ifade eden üreticiler, ürünlerinin önce dondan sonrada selden etkilendiğini kaydetti.
Dört saat boyunca aralıksız yağan sağanak yağış ve dolunun sele dönüşmesi ile evlere ve seralara su dolduğunu kaydeden vatandaşlar, seralardaki ürünlerin mahvolduğunu belirtti.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->