Aydın’da gençler domates hasadına katıldı

18 July Friday, 2025
Aydın Gençlik Merkezi'ndeki gönüllülerden oluşan bir grup, Koçarlı ilçesinde düzenlenen domates hasadında tarım işçilerine destek verdi.
Aydın’da gençler domates hasadına katıldı
Aydın’da gençler domates toplayan işçilere destek oldu.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Aydın Gençlik Merkezi'ndeki gönüllülerden oluşan bir grup, Koçarlı ilçesinde düzenlenen hasatta domates topladı. Toplanan domatesler seçilerek kasalara konuldu.

Aydın Gençlik Merkezi üyesi Rabia Toprak, ilk kez hasat etkinliğine katıldığını söyledi. Domatesin, tarladan sofralara ulaşması sürecini uygulamalı şekilde tarlada gözlemlediklerini belirten Toprak, "Sıcaklarda burada çalışmak oldukça zor ve zahmetli. Güneşin altında çalışan tarım işçileriyle birlikte alın terinin ne kadar önemli olduğunu burada gördük." dedi.

Şevval Yeşilçimen ise etkinlik sayesinde farklı bir deneyim yaşadığını söyledi.

Etkinliğe katılan çiftçi Deniz Yanbay da gençlerin domates hasadını yerinde görerek emeğin zorluklarını öğrendiklerini kaydetti.

Etkinliğe Aydın Gençlik Merkezi Müdürü İmren Dargın ile Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan da katıldı.
aydın domates hasat gençler gençlik merkezi