Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Malkara ilçesine bağlı köylerdeki ayçiçeği tarlalarında, çayır tırtılına karşı mücadele başlattı
Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Malkara ilçesine bağlı köylerdeki ayçiçeği tarlalarında, çayır tırtılına karşı mücadele başlattı.
Selçuk köyündeki arazilerin bir kısmında çayır tırtılı zararlısının görülmesi üzerine, il müdürlüğüne bağlı ekipler, kontrol çalışması yaptı.
Çalışmalar kapsamında, yöre çiftçisine çayır tırtılı konusunda gerekli uyarılar yapıldı, tarlalar ilaçlandı. Ayrıca ilaçlama yapılmadan önce arıcıların mutlaka uyarılması gerektiği konusunda da duyurular yapıldı.
Selçuk köyündeki ayçiçeği tarlalarında incelemelerde bulunan İl Müdür Vekili Hüseyin Kantar, ilaçlama yapılan tarlalarda zararın önlendiğini söyledi.
Kantar, dane doldurma aşamasında olan tarlalarda verim kaybının en fazla yüzde 20 civarında olabileceğini, geç ekilen tarlalarda ise daha fazla verim kaybının meydana gelebileceğini de sözlerine ekledi.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->