Ayıların ormanda kaşınma dansı

04 August Friday, 2023
Kış uykusuna hazırlanan ayılar kaşınmayı da ihmal etmedi. Bir ağacın yanında kaşınma dansı yapan sevimli ayının görüntüsü fotokapana yansıdı. Görüntüyü Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü sosyal medyada paylaştı.
Ayıların ormanda kaşınma dansı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından bir ayının ormanda ağaçta sırtını kaşıdığı anların görüntüsünü paylaştı. Milli Parklar'ın paylaşımında şu ifadelere yer verildi;

“Yaban hayvanlarının doğal davranışlarına saygı, ayıların kaşınma ağaçları güvence altında.”

Sarıkamış Ormanları, Allahuekber Dağları Milli Parkı, Kars, Erzurum, Ardahan, Artvin illerinde Yaban Hayatı Koridorunda bulunan “Etobur Türlerin Araştırılması Projesi’ kapsamında yapılan çalışmalarla bozayı, kurt, vaşak ve domuzların koku, tüy, kıl gibi işaretlerini bıraktığı ağaçlar tespit edildi. Bu ağaçlar yaban hayvanlarının yaşam sınırları belirlemek ve alan hâkimiyetlerini kendi türündeki diğer hayvanlara anlatmak için kullandıkları işaret alanları olarak belirlendi.

Yaban hayvanları bu ağaçlarda kokularını bırakmak suretiyle ayakları ve pençeleri ile işaretlemektedir. Bu ağaçlara “BU AĞAÇ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİN KORUNMASI İÇİN DOĞADA BIRAKILMIŞTIR” tabelası takıldı.
Yaban Hayatı Ayı Doğa Koruma Kaşınma Dans