Bahçeden sanata

13 November Tuesday, 2018
Mersinli kadın tarım işçileri, yeteneklerini bu kez Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında sergilenecek figürleri oluşturmak için kullanıyor.
Bahçeden sanata Türkiye'nin narenciye üretiminin büyük bir kısmının karşılandığı, limon üretiminde ise ilk sırada yer alan Mersin'i festival heyecanı sardı.

Günlerinin büyük bir kısmını yevmiye usulü çalıştıkları bahçelerde geçiren kadınlar, bu sefer de kentin tanıtımı için kolları sıvadı.

Mersinli kadın tarım işçileri, yeteneklerini bu kez Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapsamında sergilenecek figürleri oluşturmak için kullanıyor. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki çalışmalar birçok kişinin ilgisini de çekiyor.

Projede çalışan kadınlar ilk kez böyle bir çalışmada yer aldıklarını ancak memnun olduklarını dile getirdi.

Sahilde sergilenmeye başlanan figürlere ek olarak aslan, fil, zürafa, otomobil, motosiklet ve gitar gibi ilginç şekillerin de oluşturulduğu çalışmalar kapsamında toplamda 30 figür yapılacak. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Narenciye Festivali kapılarını 17 Kasım’da açacak. Yerli ve yabancı çok sayıda davetlinin katılımının beklendiği festivalde, 30'a yakın ülkeden gösteri grupları yer alacak. 

Festivalde ayrıca, narenciye temalı tasarımların yer aldığı defile, yemek etkinlikleri ve yelken gösterileri de gerçekleştirilecek.
 
mersin kadın narenciye portakal limon greyfurt