Bakan Kirişci’den üreticilere ‘su’ uyarısı

25 October Tuesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Okulunu ziyaret etti. Bakan Kirişci, su kullanımından, tarımsal desteklere kadar birçok alanda üreticilere mesajlar verdi.
Bakan Kirişci’den üreticilere ‘su’ uyarısı Bir dizi program için Gaziantep’e gelen Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarım Okulunu ziyaret etti.

Burada hasat yapan Bakan Kirişci, suyun az olduğu yerlerde suyu fazla isteyen ürünler ekildiğine dikkat çekerek bu konuda çiftçileri uyardı.

Kirişci, “Gaziantep’ten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hukuk devleti mevzuatsız olmaz. Bu ülkede bir tarım kanunu yoktu. Burası bir tarım ülkesidir. Tarım sigortası yoktu. 2006 yılında bu kanun yürürlüğe girdi 20 milyon poliçe kesildi. Önümüzdeki yıl yeni bir poliçe üretiyoruz. Geliri garanti eden bir poliçe düzenlenebilecek” şeklinde konuştu.

Bazı kentlerde su kısıtlı olmasına rağmen suya daha fazla ihtiyaç duyan ürünlerin yetiştirildiğine dikkat çeken Bakan Kirişci, “Suyun kısıtlı olan yerde mısır gibi çok suyu isteyen ürün üretiyoruz. Suya daha az ihtiyaç duyan ürünlere yönelmek gerekiyor. Yer fıstığı yaygınlığından dolayı mercimek ithal ediyoruz. Türkiye kendisine lazım olanı üretmelidir. Bizim yerinde istihdamı sağlamamız gerekiyor. Burada yapılan bu faaliyeti önemsiyorum. Tarımsal desteklerimizi bu yıl 54 milyara çıkaracağız. Cumhurbaşkanımız tarım desteklerini açıkladı. Sıfır faizli kredi veriyoruz. Limiti 100 bin liradan 200 bin liraya çıktı. 100 bin lirası gübre ve mazot için harcanacak. Üreticimiz artık e devlet üzerinden işlemlerini yapıyor. Bizim çalışanımız 160 bine yaklaştı. Bu bir güçtür. Hepimiz çiftçilerimizin hizmetindeyiz” diye konuştu.
tarım orman bakan gaziantep açıklama