Bakan Kirişci’nin Van temasları

21 September Wednesday, 2022
Van’da çeşitli programlara katılan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinesini, sebze ve meyvelerin satış noktasını gezdi. Kirişci ALS hastası Mustafa Çelik'i de yaşadığı evde ziyaret etti.
Bakan Kirişci’nin Van temasları Bakan Kirişci Van’da üretimin farklı noktalarını ziyaret etti, üreticilerle sohbet etti.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Et ve Süt Kurumu Van Et Kombinesini ziyaret eden Kirişci, tesisteki çalışmalarla ilgili Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Mustafa Kayhan ile kurum müdürü Nesim Baykara'dan bilgi aldı.

Tesisteki hayvan kesim bölümleri, soğuk depoları, şoklama ve muhafaza alanlarını gezen Kirişci, , eşi Hanife Kirişci’yle birlikte kesimi yapılan koyunun derisini yüzdü.

Bakan Kirişci, projeler geliştirerek hayata tutunan, amyotrofik lateral skleroz (ALS) hastası Mustafa Çelik'i de evinde ziyaret etti.

Daha sonra Tuşba ilçesine bağlı Alaköy Mahallesi'nde çiftçi Çetin Akgün'ün tarlalarında ürettiği sebze ve meyvelerin satış noktasına geçti.

Üretimle ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş'tan bilgi alan Kirişci, alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti, programı takip eden gazetecilere kavun ikram etti.

Bakan Kirişci’nin Van programı Tarım Kültür Mantarı Tesisi’nin ziyaretiyle son buldu.
van bakan vahit kirişci esk et kesimhane meyve sebze kavun tarım ve orman