Bakan Yardımcısı Gümen’den, TEKNOFEST’e ziyaret

01 September Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı TEKNOFEST Ankara standını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Yardımcısı Gümen’den, TEKNOFEST’e ziyaret TEKNOFEST Ankara’da Tarım ve Orman Bakanlığı standı vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen de stantları ziyaret ederek bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Gümen, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren WebTarımTV’ye  de özel açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen:

“TEKNOFEST çok kalabalık ilgi çok büyük. Solotürk’ün muhteşem bir gösterisi oldu onu izleme şansımız oldu. Onun dışında da stantları geziyoruz. Önce tarım bakanlığımızın standına geldik. Burada da özellikle çocuklar için yapılmış çok güzel stantlar var, uygulamalar var. Özellikle arı uygulaması muhteşemdi. Herkesin görmesi gereken bir uygulama. Orman müdürlüğümüzün yapmış olduğu çocuklar için uygulamalar var. TİGEM’imizin araştırmalarla ilgi Tarkopteri var. Burada olmak gerçekten çok heyecan verici burayı yaşamak muhteşem bir duygu.

Bakanlığımızın kullandığı İnsansız Hava Araçları var. Bence bizim için orman yangınlarında olmazsa olmaz bir unsur haline geldi. İHA’lar sayesinde daha yangın başlar başlamaz nerede olduğunu ısıölçerlerle görüp müdahale şansımız oluyor. Aslında gün içerisinde çıkan yangınların büyük bir kısmı basına yansımıyor çünkü İHA’lar sayesinde biz bunları en erken safhada bulup müdahale edip söndürmüş oluyoruz. Kullandığımız teknoloji olarak ihalar dronlar uçaklarımız ve helikopterlerimiz havadan takip uçaklarımız sayesinde yangınlara oldukça hızlı bir şekilde müdahale edip büyümeden söndürülmesini sağlamış oluyoruz.” dedi.
TEKNOFEST ziyaretçilerine çam fidesi armağan eden Gümen, çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festival alanında sergilenen Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim aracını ziyaret eden Gümen, yangınlara müdahale çalışmalarında kullanılan son teknoloji hakkında bilgi aldı.

Bakan Yardımcısı Gümen, ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopterini de ziyaret etti.
TEKNOFEST Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen