Bakan Yumaklı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığını ziyaret etti

26 December Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Kütüphane, matbaa ve stüdyoları gezen Bakan Yumaklı yapılan çalışmalar hakkında Daire Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’ndan bilgi aldı. Öğlen yemeğini de personelle birlikte yemekhanede yiyen Bakan Yumaklı, çalışanlarla sohbet etti. Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının çok önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Bakan Yumaklı, yeni projelerle daha güncel ve dinamik işlere imza atılacağını belirtti.
Bakan Yumaklı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığını ziyaret etti Haber: Neslihan AKTAŞ Kamera: Tolga URUN Fotoğraf: Mehmet OĞUZ

“Çok önemli işler yapıyorsunuz”
Tarım ve Orman Bakan İbrahim Yumaklı, Eğitim ve Yayın Dairesinde yürütülen faaliyetlerle ilgili bu değerlendirmede bulundu.

Bakan Yumaklı’nın, Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ile birlikte Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına yaptığı ziyaret kütüphanede başladı.

Kütüphane Çalışma Grup Sorumlusu Mehmet Bilir, “Dijital Kütüphane”yi uygulama üzerinde anlattı, çalışmanın Türkiye’de bu alanda bir ilk olduğu bilgisini verdi.

Kütüphanedeki asırlık kitapları inceleyen Bakan Yumaklı, “Bu değerdeki eserlerin korunması gerekir” dedi.

Ardından Web Tarım TV stüdyolarına geçen Bakan İbrahim Yumaklı, Tarım Orman Gündemi programının canlı yayınını rejiden izledi.

Baskı ve Dağıtım faaliyetlerinin yürütüldüğü matbaada personelden bilgi alan Bakan Yumaklı, basım sürecini inceledi.

Web Tarım TV’nin yapımı devam eden stüdyolarında da incelemelerde bulunan Bakan Yumaklı, Daire Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu’ndan bilgi aldı.
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu Bakan Yumaklı’ya kurumu tanıtan bir sunum yaptı, yeni dönemdeki projeleri ve hedefleri aktardı.

Daire Başkanı Çolakoğlu, “Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda planlamalar yapıyor ve bunları hayata geçiriyoruz” dedi.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının kamuoyunda ses getiren bir etkinlik olduğunu belirten Daire Başkanı Çolakoğlu, serginin de havaalanı, kültür merkezi gibi alanlara taşınacağını kaydetti.

Bakan İbrahim Yumaklı, geçtiğimiz günlerde yapılan "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 Yılında Tarım ve Ormancılık Tarihi Sempozyumu"yla ilgili olarak, “İyi bir sonuç alındı” ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı personel buluşmasına geçmeden önce El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde yapılan el emeği ürünlerin sergilendiği alanı gezdi, ürünlerle yakından ilgilendi.

Öğlen yemeğini personelle birlikte yemekhanede yiyen Bakan Yumaklı’yla çalışanlar arasında samimi bir sohbet gerçekleşti.

Personele seslenen Bakan Yumaklı, eğitim ve yayın faaliyetlerinin tarım sektörü için önemine dikkat çekti.

Bakan Yumaklı, konuşmasını yeni yılla ilgili iyi dileklerde bulunarak tamamladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı ziyareti aile fotoğrafı çekimiyle son buldu.
eğitim ve yayın dijital kütüphane web tarım tv bakan İbrahim yumaklı ziyaret eydb tarım ve orman