Bakanlık personeli yangın tatbikatı yaptı

15 November Tuesday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı personeli, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda yangın tatbikatı yaptı. AFAD’ın uzman personeli tatbikata katılanlara yangın tüpü kullanımı öğretti, yangına ilk müdahaleyle ilgili bilgi verdi.
Bakanlık personeli yangın tatbikatı yaptı
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nda yangın tatbikatı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yetkililerinin de katıldığı tatbikatta bakanlık personeline yangın söndürme tüpü ile ilgili bilgi aktarıldı.

Suyun sadece organik maddelerin söndürülmesinde kullanıldığını hatırlatan AFAD uzmanları, yangın tüplerinin her türlü; katı, sıvı ve gaz yangınlarında kullanılabileceği bilgisini verdi.

Personele yangın sırasında kapı, kaput, pencere gibi oksijenin rahatlıkla girebileceği yerlerin açılmaması gerektiği hatırlatıldı. Araçlarda müdahalenin aracın altından yapılması gerektiği söylendi.

Çok sayıda personel ve kurum yöneticilerinin katıldığı tatbikatta bilgilendirmeden sonra uygulamalı eğitime geçildi. Başkanlık personeli yakılan ateşi yangın tüpü ile söndürdü. AFAD uzmanları yangına ilk müdahalede dikkat edilmesi gereken en önemli unsurları katılımcılara anlattı, uyarılarda bulundu.
 
Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının AFAD ile yaptığı işbirliği çerçevesinde uygulamalı sivil savunma eğitimlerinin tekrarlanması planlanıyor. 
tarım orman afad bakanlık eğitim yayın yangın tatbikatı