Balıkesirli üreticilere süt eğitimi verildi

19 July Wednesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ''Süt Hijyeni ve Süt Sığırlarında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Projesi” kapsamında Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ‘Süt Hijyeni Eğitimi’ düzenlendi.
Balıkesirli üreticilere süt eğitimi verildi
Haber: Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı önemli bir protein kaynağı olan sütün, üretilmesinden depolanmasına kadar geçen evrelerde süt hijyenin sağlanması, gıda güvenilirliğinin artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar bütün yurtta olduğu gibi önemli üretim merkezlerinden biri olan Balıkesir’de de yürütülüyor.

Balıkesir’de son olarak Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı (EYDB)tarafından desteklenen ''Süt Hijyeni ve Süt Sığırlarında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Projesi”  kapsamında eğitim verildi.

Üreticilere yönelik eğitimlerde; bin bir emekle üretilen sütün kalitesinin koruması, süt miktarının artırılması ve sağım kurallarının uygulanması gibi konu başlıklarına yer verildi. Ayrıca sağlıklı süt temini için üretimin ilk basamağının hayvan sağlığı olduğunun altı çizilerek hijyen kuralları vurgulandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde 13 Haziran’da düzenlenen eğitimlerde Balıkesir Üniversitesinden Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nevzat SAAT ‘’Sağım Hijyeni’’,  Veteriner Fakültesi’nden Doç Dr. Ebru BORUM ‘’Sütten Numune Alma ve Antibiyogram’’, Veteriner Fakültesi’nden Doç Dr. Mukadderat GÖKMEN ‘’Süt Hijyeni’’ ve Veteriner Hekim Özgür FINDIKLI ise ‘’Pratikte Süt ve Sağım Hijyeni’’ konularında katılımcılara yönelik sunum yaptı.

Yapılan eğitime Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alka ve EYDB Yayım ve Eğitim Daire Başkan V. Ali Gül,  proje sorumlusu Selahattin Dal,  Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Manda Yetiştiricileri Birliği, Tarım Kooperatifleri Birliği, HAYKOOP ve süt sektörü temsilcileri ile üreticiler katıldı.

Gerçekleştirilen panelin sonunda üreticilere meme daldırma kabı ve dezenfektan içeren bir hediye takdim edildi.
balıkesir eğitim yayın dairesi başkanlığı tarım orman