"Bay Kıvrık" tanıtıldı

11 May Friday, 2018
Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan çizgi film animasyonunun ilk gösterimi Ekoloji İzmir Fuarı’nda yapıldı.
Haber-Kamera: Levent TEKDEMİR
Fotoğraf: Cenk GÜLÇİMEN


“Bay Kıvrık Organik Tarım Öğretiyor” isimli animasyon film görücüye çıktı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Manisa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan çizgi film animasyonunun ilk gösterimi Ekoloji İzmir Fuarı’nda yapıldı.

Türkiye’nin sektöründeki tek fuarı olma özelliği taşıyan Ekoloji İzmir, 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da yine Olivtech “Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı” ile eş zamanlı olarak “Gurme İzmir” başlığı altında gerçekleşti.

İzmir’de kurulan, üreticilerin olduğu kadar tüketicilerinde ilgi odağı olan fuara, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bir stant açarak katılım gösterdi. Fuarın ilk gününde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan çizgi film animasyonunun da ilk gösterimi yapıldı.

“Bay Kıvrık Organik Tarım Öğretiyor” adı ile tanıtılan çizgi film, 3 bölüm olarak hazırlandı. Filmin toplam süresi 15 dakika. Çizgi film, organik tarım ve organik ürünlerin küçük yaşlardan başlayarak doğru algılanması amacı ile çocuklara yönelik hazırlandı. Çizgi film ile birlikte Bakanlığın organik tarım çalışmalarında kullanılması planlanan maskot karakter de ortaya çıktı. Karakterin ismi “Bay Kıvrık” ve kendisi bir solucan.

Düzenlenen tanıtım törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Güldal, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Sabahat Güllüoğlu, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili İsmail Kaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Meran Kayhan, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Bay Kıvrık bay kıvrık organik tarım öğretiyor organik tarım manisa il gıda tarım