Besicilerin kışla çetin mücadelesi

04 February Thursday, 2021
Türkiye'nin önemli küçükbaş hayvancılık merkezlerinden Sivas'ın kırsal kesimlerinde besiciler, hayvanlarının günlük bakımlarını çetin kış şartlarına rağmen ihmal etmiyor.
Besicilerin kışla çetin mücadelesi Besiciler, yaz aylarında yayla ve dağlarda otlattıkları hayvanlarının bakımını, kar ve dondurucu soğuklara rağmen ağıllarında yapmayı sürdürüyor.

Sivas’taki besiciler de hayvanlarının bakımını ihmal etmiyor.

Kuzulama dönemi olduğu için besiciler ailece gece gündüz nöbet tutuyor.

O besicilerden Veli Karataş, kış şartlarının zorluğuna değindi. "Bu mevsimde malzememizi, samanımızı dışarıya yığıyoruz ve soğuk havadan korumak için de üstünü brandayla kapatıyoruz. Şu an kuzulama mevsimindeyiz, koyunlarımız doğum yapıyor. Soğuk hava en çok kuzuları etkiliyor. Bu yüzden çocuklarımla gece gündüz nöbetleşe çalışıyoruz. İşimizden de Allah'a şükür çok memnunuz." diye konuştu.

Veli Karataş’ın oğlu Yavuz Karataş da sera sisteminden esinlenip çadırlar kurduklarını belirtti. "Çadır, koyunların ortamını kışın sıcak, yazın serin yapıyor. Yani hayvanlarda ne üşüme ne de sıcaktan bunalma oluyor. Mevsimine göre burada hayvanlarımızı koruyoruz." dedi.
sivas besici kış hayvancılık