Beyazlara bürünen Spil Dağı doğal güzelliğiyle büyülüyor

09 January Wednesday, 2019
Doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla Türkiye’nin en önemli milli parkları arasında yer alan 1517 metre yüksekliğindeki Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Karla birlikte tabiat güzelliğine yeni bir çehre kazandıran milli parkta Tarım ve Orman Bakanlığı yaban hayatına desteğini sürdürüyor.
Beyazlara bürünen Spil Dağı doğal güzelliğiyle büyülüyor

Doğal güzellikleri ve yaban hayatıyla Türkiye’nin en önemli milli parkları arasında yer alan 1517 metre yüksekliğindeki Manisa Spil Dağı Milli Parkında 50 santimetreye ulaşan kar kalınlığı Spil’i adeta beyaz gelinliğe büründü.

Manisa ve İzmir’den vatandaşların yoğun bir şekilde ilgi gösterdiği milli pakta kar üzerinde keyifli anlar yaşıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü DKMP ekipleri bütün yurtta olduğu gibi Spil Dağı’nda da yaban hayatına desteklerini sürdürüyor. DKMP Manisa Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından her sabah bırakılan yemlerle yaban hayvanları aç kalmaktan kurtuluyor.

Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından her sabah doğaya çuval çuval yem bırakılıyor. Yol boyunca ve orman içlerine bırakılan yemler sayesinde yılkı atları başta olmak üzere yaban hayvanları çetin kış şartları altında karınlarını doyurabiliyor.

manisa spil dağ yaban koruma