Tatvanda hizmet veren büyükbaş hayvan çiftliği, ilçede oluşturduğu süt merkezi ile ilçe merkezi başta olmak üzere Bitlis ve çevre illere, günlük taze süt servis ediyor.
Tatvan'da hizmet veren büyükbaş hayvan çiftliği, ilçede oluşturduğu süt merkezi ile ilçe merkezi başta olmak üzere Bitlis ve çevre illere, günlük taze süt servis ediyor.
Tatvan-Ahlat karayolundaki 6 bin dönüm arazi üzerinde kurulan Adabağ Çiftliği'nde, holştayn cinsi 250 sağmal büyükbaş hayvan bulunuyor.
Bu hayvanlardan her gün el değmeden elde edilen süt, soğuk zincir kurallarına uygun şekilde vatandaşın hizmetine sunuluyor.
Adabağ Süt Merkezi'nde soğuk hava tanklarında muhafaza edilen bin 300 litre süt, ilçede oluşturulan süt merkezine gönderilerek buraya gelen müşterilere ya da telefonla günlük taze süt isteyenlere servis ediliyor.
Adabağ Süt Merkezi sorumlusu Kenan Aybay, yaklaşık bir yıldan bu yana günlük taze süt satışı yaptıklarını söyledi.
Kenan Aybay, bu sistemi Türkiye'de ilk defa kendilerinin uyguladığını kaydetti.
Samsun'un Bafra ilçesinde, 2025 yılında ekimi yapılan tütünün...
Devamını Oku ->
Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte meyveciliğin merkezi...
Devamını Oku ->
Ankara'da sürdürdüğü şehir hayatını bırakan Nurcan Göçmen,...
Devamını Oku ->
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, flamingolar için 24 saat...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri Kahramanmaraş’ta yaralı...
Devamını Oku ->
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay bayram tatilinde...
Devamını Oku ->
Bursa'nın Karacabey ilçesinde Yağışların ve Uludağ'daki karların...
Devamını Oku ->
Kışı karlar altında geçiren Van’da yağışlar barajlardaki su...
Devamını Oku ->