Tatvanda hizmet veren büyükbaş hayvan çiftliği, ilçede oluşturduğu süt merkezi ile ilçe merkezi başta olmak üzere Bitlis ve çevre illere, günlük taze süt servis ediyor.
Tatvan'da hizmet veren büyükbaş hayvan çiftliği, ilçede oluşturduğu süt merkezi ile ilçe merkezi başta olmak üzere Bitlis ve çevre illere, günlük taze süt servis ediyor.
Tatvan-Ahlat karayolundaki 6 bin dönüm arazi üzerinde kurulan Adabağ Çiftliği'nde, holştayn cinsi 250 sağmal büyükbaş hayvan bulunuyor.
Bu hayvanlardan her gün el değmeden elde edilen süt, soğuk zincir kurallarına uygun şekilde vatandaşın hizmetine sunuluyor.
Adabağ Süt Merkezi'nde soğuk hava tanklarında muhafaza edilen bin 300 litre süt, ilçede oluşturulan süt merkezine gönderilerek buraya gelen müşterilere ya da telefonla günlük taze süt isteyenlere servis ediliyor.
Adabağ Süt Merkezi sorumlusu Kenan Aybay, yaklaşık bir yıldan bu yana günlük taze süt satışı yaptıklarını söyledi.
Kenan Aybay, bu sistemi Türkiye'de ilk defa kendilerinin uyguladığını kaydetti.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->