Bolu’da ‘Afet Müdahale Planı Toplantısı’ yapıldı

28 February Friday, 2020
Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat başkanlığında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Bolu’da  ‘Afet Müdahale Planı Toplantısı’ yapıldı Yerel Düzey Tarım ve Orman Hizmet Grubu Operasyon Planında görev alan personele;  görev ve sorumlulukları, standart operasyon prosedürleri ve operasyon zaman çizelgeleri kapsamında bilgilendirme eğitimi verildi.
Eğitime ilişkin  açıklama yapan İl Müdürü İzzet Murat; herhangi bir afet ve acil durum karşısında, afet bölgesinde toplu gıda tüketimi yapılan yerlerin ve gıda depolarının denetleneceğini,  hayvan kaynaklı her türlü salgın hastalığın önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını ve afetzede çiftçilerin bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminde meydana gelebilecek  zararları tespit edilerek gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.
İl Müdürü Murat, gıdasal, bitkisel ve hayvansal konularda  müdahale çalışmalarını hızlı ve planlı bir şekilde gerçekleştirmeyi amaçladıklarını söyleyerek ,toplantıya katılan personele katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
bolu afet müdahale çiftçi izzet murat