Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 6250 denetim

22 January Wednesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı güvenilir gıdanın temini için yıl boyunca düzenli ve aralıksız olarak gıda üretim, imalat ve tüketim yerlerinde denetim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden 6250 denetim Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de 2019 yılında 6250 Denetim gerçekleştirdi.
İl Müdürü İzzet Murat; “Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği” prensibi ile birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması ve üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların güvenli bir şekilde tüketime sunulması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurguladı.
Bu amaçla 2019 yılında yapılan denetimlerde 847 numune alındığını belirten Murat, 39 tanesi gıda üretim işletmesi, 55 tanesi gıda satış-toplu tüketim işletmesi ve 12 tanesi yem işletmesi olmak üzere toplam 106 adet idari yaptırım kararı uygulandığını söyledi.
En iyi kontrolörün vatandaşın kendisinin olduğunun altını çizen Murat, vatandaşlarımızın 7/24 ALO GIDA 174 hattına karşılaştıkları olumsuz durumları bildirebileceklerini söyledi.
 
bolu il tarım müdürlüğü denetim gıda denetimi