Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bolu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi 29 çiftçiye damızlık koç hibe edildi
Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bolu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyesi 29 çiftçiye damızlık koç hibe edildi.
Bolu Belediyesi Mezbahanesinde gerçekleşen dağıtım töreninden önce koçlara kırmızı kurdele bağlandı. Kurdele bağlanan koçlar bir ağıla alınırken, çiftçiler ise en güzel koçu alabilmek için kura çekti.
Kura çekiminden önce konuşan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, çiftçilerin kendilerinden damızlık koç talebinde bulunması üzerine bu dağıtımı yaptıklarını ifade ederek, "Daha önce değişik keçi türlerinin dağıtımını yapmıştık ama beklediğimiz talep olmamıştı. Bu sefer damızlık koç dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İlçelerimiz ve il merkezimizden toplam 29 kişiye koç vereceğiz" diye konuştu.
Kurada kendilerine çıkan kulak numaralı koçları yetkililerden alan çiftçiler, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteklerini hassas gruplara...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin kışlık sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan...
Devamını Oku ->
Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı...
Devamını Oku ->
Tarım ve hayvancılığa can suyu olan Kars ile Ardahan'daki...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III...
Devamını Oku ->
Gıda sektöründe uygunsuzluğa geçit vermeyen ekipler Mersin’de su ...
Devamını Oku ->
Antalya'da, "Sürdürülebilirlik Akademisi"nin ilk eğitim programı...
Devamını Oku ->
Diyarbakır yaban hayvanları için şefkat dolu bir merkeze sahip....
Devamını Oku ->