Brokoli fideleri Bafralı üreticilere destek oldu

26 October Thursday, 2023
Samsun’un Bafra ilçesinde çeltik sonrası 2’nci ürün olarak yetiştiriciliği yapılmak üzere çiftçilere 625 bin adet brokoli fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.
Brokoli fideleri Bafralı üreticilere destek oldu
Samsun’un Bafra ilçesinde çeltik sonrası 2. ürün olarak yetiştiriciliği yapılmak üzere çiftçilere 625 bin adet brokoli fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Bafra Ziraat Odası yerleşkesinde gerçekleştirilen brokoli fidesi dağıtım töreniyle ilgili olarak yapılan açıklamada; 2022 yılında uygulanan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında Bafra ilçesinde 34 çeltik üreticisine 314 dekarlık alan için 625 bin brokoli fidesi çeltik ekili arazilerde ikinci ürün olarak yetiştirilmek üzere dağıtıldığı belirtildi.

Samsun İl Tarım ve Oman Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “TAKEP Çeltik Tarımında Yeni Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında Çeltik sonrası 2. Ürün olarak yetiştiriciliği yapılacak 625 000 adet (314 dekar 34 üretici) brokoli fidelerinin dağıtımı Bafra Ziraat Odası yerleşkesinde yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Brokoli fidesi dağıtım törenine; Tarım ve Orman Samsun İl Müdürü İbrahim Sağlam, Bafra ilçe Müdürü Mehmet Güreş, Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, İlçe Tarım Müdürlüğü personeli ve üreticiler katıldı.
samsun bafra brokoli tören