Tokatın Kemalpaşa kirazı yılda 10 milyon lira kazandırıyor
Kiraz dendi mi, akla ilk olarak İzmir'in Kemalpaşa ilçesi gelir. Kemalpaşa'nın kirazı tadıyla kıpkırmızı rengiyle cezbederdi insanı. Ama artık kiraz dendi mi akla sadece İzmir'in Kemalpaşa'sı değil, şimdi bir de Tokat'ın Kemalpaşa'sı geliyor. Sakinlerinin büyük çoğunluğunun geçimini meyvecilikten sağladığı Tokat'ın bu şirin beldesinde yetişen kirazlar 6 ülkeye ihraç ediliyor. Kiraz üretiminin beldeye yılda yaklaşık 10 milyon lira kazandırdığını ifade eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Erdal Kiran, hasat dönemlerinde bacasız fabrika gibi çalıştıklarını anlatarak, bin kadar işçinin de beldeye çalışmaya geldiğini söyledi.
Belde de ağırlıklı olarak Vink, Lambert ve Stella çeşitlerinin yetiştiğini anlatan Kiran, ürünlerin başta, Rusya, İtalya, Hollanda, Almanya olmak üzere birçok ülkeye ihraç edildiğini kaydetti.
Şoklama ünitelerinin olmaması ve ulaşımla ilgili bazı sıkıntıların ihracat konusunda kendilerini zora soktuğunu da ifade eden Kiran, pazarlama konusunda Türkiye'de ilk 5 içinde yer aldıklarını sözlerine ekledi.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->