Burdur’da üretiliyor dış pazarda büyük rağbet görüyor

26 May Wednesday, 2021
Burdur’da üretilen çörek otunun yüzde 80’inin ihraç edildiğini belirten Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel kalitenin düşmemesi için daima önlem aldıklarını ifade etti.
Burdur’da üretiliyor dış pazarda büyük rağbet görüyor Burdur'un Bucak İlçesi’nde yetiştirilen organik çörek otu dış pazarda yoğun rağbet görüyor. Benzersiz özelikleri nedeniyle ilçede üretilen çörek otunun yüzde sekseni ihraç edildi.

Kalitenin düşmemesi için çalıştıklarını belirten Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, "Burada yetişen çörek otundaki 'kimokin' etken madde değeri yüzde 8'e kadar çıkıyor. Dünyanın diğer yerlerinde yetişen çörek otlarında ise bu değer yüzde 3 seviyesinde kalıyor. Yüzde 80'i ihraç edildiğinden buradaki çörek otu, çiftçiye, sanayiciye ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor.” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'nin geçen yıl ki çörek otu üretiminin yüzde 25'i Bucak'ta gerçekleşti. Geçen yıl 5,5 milyon dolar çörek otu tohumu, 1,5 milyon dolar da çörek otu yağı ihracatı yapıldı.
burdur bucak çörek otu