Bursa’da “Anaç Koyun-Keçi Destekleme Eğitimi” yapıldı

08 October Monday, 2018
Bursa’da Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığının çalışmaları dâhilinde anaç koyun-keçi destekleme eğitimi yapıldı.
Bursa’da “Anaç Koyun-Keçi Destekleme Eğitimi” yapıldı Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Bursa’da “Anaç Koyun-Keçi Destekleme Eğitimi” yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığının çalışmaları dâhilinde,  Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ortaklığı ile gerçekleştirilen eğitime pek çok üst düzey yönetici de katıldı.
 
Eğitimler artacak

Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanı Adem Bölükbaşı eğitimlerin artarak devam edeceğini müjdeleyerek “‘Belki de sorunsuz işleyen destekleme sistemi, ödemelerinde mağdur olan vatandaş sayısı yok denebilecek kadar az.  Bu sebeple bu toplantıları oldukça önemsiyoruz. Ayrıca Tebliğde yapılan değişiklikleri de sizlere aktarmak adına vesile oluyor. Bakanlığımızın eğitimleri ‘Sürü Gütme Projesi’ni de hayata geçmesiyle devam edecek.” dedi.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hacı Dursun Yıldız, eğitim ile ildeki hayvansal ürünlerde verimin artacağını söyledi. Yıldız “’Bursa, ülkemizin 4. Büyük ilidir. İlimiz tarihi, turistik değerleri ve her ne kadar sanayisi ile anılsa da tarımsal potansiyeli de göz ardı edilemeyecek oranda yüksektir. Hayvan sayısı bakımından ülke genelinde üst sıralarda yer alamıyoruz fakat birim hayvandan elde ettiğimiz ürün fazladır. Birim hayvandan daha fazla ürün elde etmenin yolu ise genetik kapasitesi yüksek hayvan sayısının arttırılmasıyla mümkün olacaktır. Bakanlığımız bunun için her türlü desteği sağlıyor. Biz de bursa ili olarak bakanlığımıza gerekli tüm desteği her zaman vermek ve sahaya en iyi şekilde uygulamak için varız.” ifadelerini kullandı.
 
Bursa koyun keçi eğitimi