Bursa’da Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesi

05 December Tuesday, 2023
Türkiye’nin en büyük uygulamalı mutfaklarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Mutfak Akademi tarafından “Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesi” yapıldı. Zirvede, coğrafi işaretli ürünler ve Bursa’da faaliyet gösteren işletmelerin markalaşma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.
Bursa’da Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesi
Türkiye’nin en büyük uygulamalı mutfaklarından olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mutfak Akademi tarafından “Gıda ve Turizm İşletmeciliği Zirvesi” yapıldı. 
 
Zirve kapsamında işletmelerde marka yönetimi ve coğrafi işaretli ürünlerin Bursa’nın marka şehir olmasına katkısı masaya yatırıldı.
 
Ayrıca söz konusu başlıkların tarım politikalarına yansıması ile birlikte işletmelerin belgelendirilmesi ve gıda güvenliği yönetimi konuları da zirvede gündeme geldi.
 
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek ile Türk Patent ve Marka Kurumu Uzmanı Ahmet Alkan Dımbıloğlu’nun panelist olarak yer aldığı panelin moderatörlüğünü BTSO meclis üyesi Irmak Aslan üstlendi.
 
Panelde, coğrafi işaretli ürünler ve Bursa’da faaliyet gösteren işletmelerin markalaşma süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. 
 
İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, İl Müdürlüğü’nce 5996 sayılı kanun kapsamında yapılan gıda denetimleri ve çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Şenyürek işletmelerdeki denetim süreçleri yanı sıra isletme açma prosedürleri hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
bursa ticaret sanayi panel zirve btso