Bursa’da kadın kooperatifçiler çalıştayda buluştu

18 June Tuesday, 2019
Bursa’da kadınların kurduğu kooperatiflerin güçlendirilmesi ve görünürlüklerinin artırılması için çalıştay başladı.
Bursa’da kadın kooperatifçiler çalıştayda buluştu Haber: Bursa İl Enformasyon
Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI
Bursa’da kadın kooperatifçiler çalıştayda buluştu
Çalıştayda kooperatiflerin güçlendirilmesi ve görünürlüklerinin artırılmasına yönelik eğitimler verildi.
Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra ildeki önemli yöneticiler de çalıştaya katıldı.
Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç eğitimin önemi vurguladı ''Birçok kurumun çatısı altında bulunan kadın kooperatifleri arasında bir koordinasyon oluşturduk ve bu çalışma meyvelerini vermeye başladı. İlgili Bakanlıklarımız arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Şu an kadın kooperatfilerine yönelik olan bu işbirliğini sonraki zamanlarda farklı alanlara da taşıyacağız inşallah.” dedi.
İl Tarım Orman Müdürü Aygül de kadın kooperatiflerin sayısının artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca ''Toplamda 228 ortaklı oluşturulan Kadın kooperatifleri, geleneksel ürünlerin üretimi ve pazarlaması alanında faaliyet göstermektedir. Kooperatif olgusu, kadınlara ekonomik anlamda yarar sağlamanın yanı sıra sosyal statü kazandırması bakımından da önemlidir. Kadınların toplum içinde güçlenmesi, üretimdeki statüsü ve bu statüye bağlı olarak geliştirmiş olduğu stratejiler ile oldukça bağlantılıdır.'' dedi.
 
 
bursa kadın çiftçi kooparatif