Bursa’da şap aşılama kampanyası başladı

01 March Friday, 2019
Bursa’da ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyası başlatıldı. Kampanya 30 Nisan’a kadar sürecek. İl genelinde 191 sağlık personelinin katılımı ile 185 büyük hayvanın aşılanması planlanıyor.
Bursa’da şap aşılama kampanyası başladı Haber: Bursa İl Enformasyon
Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN

Bursa’da İlkbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyası Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül tarafından başlatıldı.

İl Müdürü Hamit  Aygül Yenişehir ilçesinde faaliyet gösteren İtimat Süt İşletmesini ziyaret ederek 2019 yılı İlkbahar dönemi Şap Aşılama Kampanyasını başlattı. İl Müdürü AYGÜL ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasının 30 Nisan 2019  tarihi itibarı ile sona ereceğini ve  il genelinde 191 sağlık personelinin katılımı ile 185 bin büyükbaş hayvanın aşılanacağını söyledi.

Şap aşılama kampanyasında tüm sığır ve mandalar aşılanacak. Aşısız annelerden doğan yavruların iki haftalıktan, aşılı annelerden doğan yavrularınsa iki aylıktan itibaren aşılanması planlandı. İl Müdürü Hamit Aygül, sevk edilecek hayvanlar için şap hastalığına karşı aşılanmış olma şartı arandığını hatırlattı. İl Müdür Aygül bu nedenle hayvan alım ve satımlarında mağduriyet yaşanmaması için, kampanya süresince muhtarlar ve hayvan yetiştiricilerince aşılama ekiplerine gerekli kolaylığın sağlanmasını ve  tüm büyükbaş hayvanların aşılanması için hassasiyet göstermelerini istedi.
 
bursa şapkampanyası aşılama hayvansağlığı