Bursa’da unlu mamuller eğitimi sona erdi

17 August Tuesday, 2021
Bursa’da Avrupa Birliği’nin finansal kaynak sağladığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje ile uygulamalı çiftçi okulunda eğitimler verildi
Bursa’da unlu mamuller eğitimi sona erdi Bursa’da çiftçi eğitimleri tüm hızıyla sürüyor. Uygulamalı çiftçi okulları unlu mamuller programı kapsamında ayni yardımlar Bursa İl Müdürlüğü kampüsünde gerçekleşen tören ile programı başarıyla tamamlayan faydalanıcılara dağıtıldı.

Yapılan törene İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, İl Müdür Yardımcısı Esra Uzun, İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü V. Ayşe Türk, proje teknik personeli ve faydalanıcılar katıldı.
 
Etkinlikte konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül “Avrupa Birliğinin finansal kaynak sağladığı, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü MADAD Projesi Mesleki Eğitimler, Tarımsal Beceri Geliştirme Programı (ASDP) ve Uygulamalı Çiftçi Okulları olmak üzere üç farklı bileşenden oluşmaktadır.Bugün burada asıl toplanma amacımız olan “Uygulamalı Çiftçi Okulları Unlu Mamüller Programını” tamamlayan siz değerli üreticilerimize proje kapsamında destek olmak amacıyla verilecek olan hammadde desteklerinin dağıtılmasıdır.Kısaca UÇO olarak adlandırdığımız Uygulamalı Çiftçi Okullarında Üretim yapan üreticilerimizin bilgi ve becerilerini arttırmak amaçlanmıştır. Bu doğrultuda sizlere Unlu Mamüller ve Hijyen konularında eğitimler verilmiştir. Eğitimlerimizin ve burada sizlere dağıtılan ayni yardımlarımızın İlimize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyor, Sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum. “ dedi.
 
Tören sonunda, İlimizde faaliyet gösteren ve Unlu mamuller eğitimine katılan 25 faydalanıcıya ayni yardım olarak tedarik edilen unların dağıtımı yapıldı.
bursa çiftçi eğitim unlu mamüller MADAD FAO ASDP