Bursa’da "Yerli Mısır Tarla Günü"

17 August Friday, 2018
Bursa’da Yeni yerli tescil edilmiş mısır çeşitlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında tarla günü gerçekleştirildi. Günde uzmanlar ve üreticiler bir araya gelerek yerli mısır hakkında bilgi paylaşımında bulundular.
Bursa’da Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Yeni yerli tescil edilmiş mısır çeşitlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması projesi kapsamında Bursa’da tarla günü gerçekleştirildi.

Günde uzmanlar ve üreticiler bir araya gelerek yerli mısır hakkında bilgi paylaşımında bulundular. Tarla gününe, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Niyazi Akarken, Bursa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan da katıldı.

Ceylan üretimin önemini vurgulayarak “Üretim çok önemli. Biz üretiyorsak durum iyiye gidiyor demektir. Üretemiyorsak ziller çalar. Umarım ki ilmin ve fennin hükmettiği gelecek bizim olacaktır.” dedi. Ceylan ayrıca toprağın korunması gerektiğini söyledi.

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Niyazi Akarken, yerli ürünlerinde çeşitlerin bol olduğunu ve ada başına en az 8 ton verim elde edildiğini belirtti.
 
mısır Bursa tarım günü