Yenişehir biberinin markalaşma süreci tartışıldı
Haber: Ayhan ŞENSOY Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN
2012 Domates Biber Şeftali Yılı etkinlikleri kapsamında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organizasyonuyla Yenişehirin Yıldızı Biber Paneli gerçekleştirildi.
Kamu, üniversite, sivil toplum örgütü temsilcileri ve biber üreticilerinin bir araya geldiği panelde, biberle ilgili durum tespitinde bulunuldu. Ayrıca biberin üretimi, depolanması ve pazarlanması sürecinde yaşanan sıkıntılar ve çözüm yolları tartışıldı.
Uludağ Yaş Meyve ve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Dr. Salih Çalı, Yenişehirin önemli bir biber üreticisi olduğunu belirterek, ilçede üretilen biberin önemli bir kısmının da ihraç edildiğini kaydetti.
Panel Başkanı Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Dr. Sevinç Başay ise, panelde biber yetiştiriciliğinde markalaşmanın önemine vurgu yaptı.
Devlet destekleri depremzede üreticilerin yaralarını sarıyor,...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından Gediz Deltası, kuraklığa...
Devamını Oku ->
Çorum'un Osmancık ilçesinde, elektrik akımına kapılarak...
Devamını Oku ->
Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı ile kurulan...
Devamını Oku ->
Edirne'de çiftçilik yapan İlter ailesi, yılın dört mevsimi...
Devamını Oku ->
Ağrı’da, Jeotermal Isıtmalı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize...
Devamını Oku ->
Meyve sebze tedarikçisi Ahmet Demir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı...
Devamını Oku ->
Ramazan ayı yaklaşırken Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü...
Devamını Oku ->