Büyükbaş hayvan üretiminde ilk sırada yer alan Erzurumda, üreticiler kurban bayramı için hazırlanıyor
Yaklaşık 580 bin büyükbaş, 610 bin küçükbaş hayvana sahip Erzurum, kurban bayramı için hazırlanıyor.
Türkiyenin kurban ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamayı amaçlayan Erzurumda, büyükşehirlere hayvan sevkiyatı başladı.
Sevkiyat öncesi üreticilerin mutlaka hayvan sevk raporu alması gerektiğini anlatan Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, özellikle Trakya bölgesine yapılacak sevkiyatların özel şartlara bağlı olduğunu ifade etti.
Trakyanın şap hastalığından ari bölge ilan edilmesi nedeniyle Bakanlığın o bölgeye yapılacak sevkiyatlar için ekstra tedbirler aldığını vurgulayan Erdurmuş, ayrıca bu yıl hayvan ithalatı yapılmayacağını kurbanlık olarak yerli hayvanların değerlendirileceğini belirtti.
Erzurum'da yaklaşık 23 bin büyükbaş, 15 bin de küçükbaş hayvan kurbanlık hayvan nakli için gereken şartları taşıyor.
Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Sera Organize Tarım Bölgesi'nde 42...
Devamını Oku ->
Kocaeli'de verimli ve sürdürülebilir tarım için yapay zeka ve...
Devamını Oku ->
Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde oluşturulan yeni...
Devamını Oku ->
İzmir’in Selçuk ilçesinde, incirde kalite ve gıda...
Devamını Oku ->
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->