Büyükbaş hayvan üretiminde ilk sırada yer alan Erzurumda, üreticiler kurban bayramı için hazırlanıyor
Yaklaşık 580 bin büyükbaş, 610 bin küçükbaş hayvana sahip Erzurum, kurban bayramı için hazırlanıyor.
Türkiyenin kurban ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamayı amaçlayan Erzurumda, büyükşehirlere hayvan sevkiyatı başladı.
Sevkiyat öncesi üreticilerin mutlaka hayvan sevk raporu alması gerektiğini anlatan Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, özellikle Trakya bölgesine yapılacak sevkiyatların özel şartlara bağlı olduğunu ifade etti.
Trakyanın şap hastalığından ari bölge ilan edilmesi nedeniyle Bakanlığın o bölgeye yapılacak sevkiyatlar için ekstra tedbirler aldığını vurgulayan Erdurmuş, ayrıca bu yıl hayvan ithalatı yapılmayacağını kurbanlık olarak yerli hayvanların değerlendirileceğini belirtti.
Erzurum'da yaklaşık 23 bin büyükbaş, 15 bin de küçükbaş hayvan kurbanlık hayvan nakli için gereken şartları taşıyor.
Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'a kurbanlık hayvan girişleri...
Devamını Oku ->
Geçen yıl Karaman’da yaşanan zirai don olayından etkilenen elma...
Devamını Oku ->
Samsun'un Bafra ilçesinde 2025 yılı temmuz ayında ekimine...
Devamını Oku ->
Kars düzenlenen Digor Şenliği’nde besicilerin süslediği buzağılar...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin hububat üretiminde önemli yere sahip Mardin'de...
Devamını Oku ->
Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki ekim yapılan tarım arazileri dronla...
Devamını Oku ->
Hatay'da öğrenciler topraksız tarım yöntemiyle marul ve çilek...
Devamını Oku ->
Van'da üreme dönemindeki inci kefalinin korunması için denetimler...
Devamını Oku ->