Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

19 July Wednesday, 2023
Çanakkale merkeze bağlı Kızıkeçili köyünde çıkan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Haberi sosyal medyadan duyuran Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız.” dedi. Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın da kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor.
Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı
Çanakkale ve Hatay’daki orman yangınları söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangının kontrol altına alındığını sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.  

Bakan Yumaklı, “Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız. Aziz milletimizin desteği ise mücadelemize güç katıyor. Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı. 

Çanakkale merkeze bağlı Kızıkeçili köyünde çıkan orman yangını 52 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.  Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde başlayan orman yangını havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle yapılan müdahalenin sonucunda 52 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Hatay Belen'deki orman yangınında soğutma çalışmaları sürüyor

Orman yangınıyla mücadele eden bir diğer şehir Hatay’dan da iyi haberler geldi.

Hatay’ın Belen ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alınmasının ardından havadan ve karadan yapılan müdahalelerle soğutma çalışmalarına devam ediliyor.

16 Mayıs Pazar günü saat 13.57’de Belen'e bağlı Soğukoluk yayla bölgesinde orman yangını meydana geldi. Ekiplerin 3 gündür devam eden yoğun mücadelesi ile yangın kontrol altına alındı. Kontrol altına alınan yangında 9 uçak, 8 helikopter, 40 arazöz, 13 su tankı ve 350 personel görevine devam ederken soğutma çalışması yapılıyor.

Ekiplerin bölgede havadan ve karadan bir süre daha soğutma çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.
Çanakkale hatay orman yangını