Çanakkaleli çiftçilere hibe desteği

18 October Thursday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ile Çanakkale TKDK İl Koordinatörlüğü ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile IPARD Sektör Tanıtım Toplantıları kapsamında “Makine Parkları” hibe desteklemeleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çanakkaleli çiftçilere hibe desteği Haber: Çanakkale İl Enformasyon

Çanakkale'de Üretici Birlikleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından verilen hibe desteklemelerden daha fazla yararlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

Makine parkları, zanaatkarlık ve katma değerli ürünleri ile su ürünleri yetiştiriciliği desteklemeleri amacıyla düzenlenen toplantıya Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nden Proje Değerlendirme Koordinatörü Figen Ercan ve çok sayıda üretici katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender çiftçilerin hibe desteklerinden daha fazla yararlanmaları için her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

1.508 Kişiye İstihdam Sağladık

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ise katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında İl Müdürlüğü olarak 3 Bin 474 adet proje uygulanarak yaklaşık 60 Milyon TL hibe ödemesi yaptıklarına dikkati çekerek şöyle konuştu: “İlimizde 2006-2017 yılları arasında Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında toplam 11 etap uygulanarak 97 proje tamamlanmış ve proje bedelinin % 50’sinin ödemesi yapılmıştır.  İl Müdürlüğümüz tarafından ekonomik yatırımlar, sonucunda ilimizde Bin 508 kişiye istihdam sağlanmıştır. Birlik ve kooperatiflerimiz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzun hibe desteklemelerinden daha fazla faydalanmalıdır. Kooperatif sayımız fazla olmasına rağmen proje sayısının düşük kaldığını görüyoruz. Biz İl Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu projelerin sürekliliği hem Çanakkale’ye hem de ülkemize katkı sağlayacaktır.”

Katılımcılara TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğü Yönetim Otoritesi Program Değerlendirme Koordinatörü Figen Ercan tarafından IPARD ve AB Kırsal Kalkınma Destekleri ile ilgili bir sunum da yapıldı. Toplantının son bölümünde katılımcıların görüş ve önerileri alındı.
 
çanakkale toplantı hibe desteği tarımsal kalkınma