Çekirdeksiz üzümde ilk hasat başladı

25 July Wednesday, 2018
İlk sultaniye çekirdeksiz üzüm hasadı Denizli Buldan’da başladı, üretilen üzümlerde kalitenin yüksek olduğu gözlemlendi. Üzümler toptan olarak 1 lira 60 kuruş ila 1 lira 90 kuruş arasında alıcılarını buluyor.
Çekirdeksiz üzümde ilk hasat başladı Sultaniye çekirdeksiz üzümü, yenmesi kolay tadı ve kokusu hoş bir üzüm türü… Vaktinin gelmesiyle ilk hasat Denizli Buldan’da başladı. Rekoltesi düşük olsa da kalitesi yüksek üzümler üreticisinin yüzünü güldürdü.
Buldan Kaymakam Vekili Hatice Cemre İncesu, Buldan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdal Uğur ve Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al hasadın hayırlı olmasını temenni etti.
Fiyatı yaklaşık 1 TL 80 Kuruş
Serdal Uğur toptancıların ürünleri yaklaşık 1 lira 80 kuruştan aldığını belirterek, "Yaklaşık 38 bin dekar alanda üretim yapmaktayız, 85 bin ton civarında ürünümüz olmakta. Bölgemizin bağ alanlarının tamamında iyi tarım uygulamaları üreticilerimiz tarafından uygulanmakta. Üreticilerimize hayırlı olmasını, bereketli bir sezon geçirmelerini diliyorum." dedi.
“Kalite Yüksek”
Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al kaliteye dikkat çekerek, "Bu yıl rekoltede biraz düşüklük yaşıyoruz ama bunun yanında kalitede bir güzellik var. Bu sene ürünlerimiz güzel, kaliteli. Bölge çiftçimizin beklentisi yüksek. Üreticimizin elindeki malın kıymetini bilmesini istiyoruz. Çünkü bu ürün yılda bir defa meydana geliyor, ikinci bir üretim şansımız yok. İnşallah bölge çiftçimize hayırlı olur." temennisinde bulundu.
 
üzüm çekirdeksiz Denizli hasat