Çorum’da karabuğdaya yoğun ilgi

02 May Thursday, 2019
Gluten içermemesi nedeniyle,özellikle çölyak hastalarının yoğun talep gösterdiği karabuğdayın üretimine ilgi artıyor. İlginin arttığı illerden birisi de Çorum. Çorum’da üreticilere karabuğday hakkında eğitimler verilerek uygulama parsellerinde ekimi gerçekleştirildi.
Çorum’da karabuğdaya yoğun ilgi Haber: Çorum İl Enformasyon

Gluten içermemesi nedeniyle çölyak hastalarının yoğun talep gösterdiği greçka ya da bilinen adıyla karabuğdayın üretimine ilgi artıyor.

İlginin arttığı illerden birisi de Çorum. Çorum’da üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından karabuğday hakkında eğitimler verildi.

Karabuğday (greçka) Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması ve Çölyak Hastalarına Hammadde Temini Projesi kapsamında yapılan eğitimlerde Bakanlık proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Nesimi Erarslan sürdürülebilir bir gıda olarak karabuğdayın önemini vurguladı.

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde görevli ıslah projesi koordinatörü Dr. Ahmet Güneş ise karabuğday hakkında sağlık ve beslenme gibi konularda bilgi verdi.

Eğitimlerden sonra uygulama tarlasında karabuğday ekimi yapıldı.
 
kara buğday çorum çölyak